您当前位置: 首页  >  学术讲座

讲准字400号:化学反应、分子输运和流动三者耦合问题的分层次模型

发布时间:2017-12-18|浏览次数:

题目:化学反应、分子输运和流动三者耦合问题的分层次模型

主讲:Ulrich Maas

时间:2017年12月21日 10:00

地点:能源研究院1517报告厅

主办:能源研究院

主讲简介:Ulrich Maas,现为德国卡尔斯鲁厄理工学院热力技术研究所所长,教授。1988年博士毕业于海德堡大学;1989-1996:康奈尔大学、斯图加特大学等机构从事博士后研究;1996-2003年间担任德国斯图加特大学教授,燃烧技术研究所主任。Maas教授是国际著名的燃烧学专家,在燃烧机理的发展及简化,激光诊断方面具有很高的学术地位。主持德国研究基金(DFG)项目20余项,以及欧盟、企业项目多项,是20多个国际期刊的审稿人,担任过 Combustion and Flame, Progress in Energy and Combustion Science, Combustion Theory and Modelling 等杂志的编委,发表论文200余篇。出版专著《Combustion》(燃烧学),被翻译成10多种文字。另外出版合著三本。

主讲内容:In this work, an overview over our resent progress on hierarchical model reduction concepts for laminar and turbulent flame modeling will be presented. We show how detailed models can be used to solve simple generic flow configurations and how the obtained information can be used to devise simplified models both for the chemical kinetics and the turbulence chemistry-interaction based on a mathematical system analysis. Various examples are considered ranging from droplet ignition over flame-wall interaction to modeling of turbulent flows. These examples validate the approach.

欢迎广大师生参加!